Plecând de la deviza ‘Promovăm excelența, Premiem Performanța, Susținem talentul, Stimulăm Creativitatea’, Asociația Culturala ‘Stars’, din Piatra-Neamț respectă întocmai acest lucru.

 

Înființată din dorința de a susține tinere talente, a iniția schimburi culturale la nivel național și internațional prin organizarea de tabere, festivaluri și alte manifestări, asociația nu numai că a devenit un reper important în lumea muzicală, dar și adaugă și mai multă valoare acestui oraș deosebit.

 

Asociația Culturală “Star” din Piatra-Neamț se distinge prin organizarea a două festivaluri muzicale Internaționale, remarcabile în România: “Volare”, care a atins recent vârsta buletinului, și “Ziua Zâmbetului de Copil”, cu o vechime de 13 ani. Cu scene care încântă orice aspirant în muzică și o atmosferă călduroasă și primitoare, asigurată cu grijă de organizatori, voluntari și jurații experți în domeniul muzicii, aceste festivaluri reprezintă un element crucial în peisajul muzical din țară. De asemenea, prin găzduirea acestor festivaluri, asociația atrage cele mai frumoase voci din România, care revin an de an în Piatra-Neamț, datorită frumoasei organizări. Festivalurile nu se limitează doar la acordarea de premii pentru performanță, ci vizează și dezvoltarea continuă a talentelor emergente în domeniul muzicii, deoarece targhetează întreaga calitate a prestației, de la voce până la atitudine. Astfel, aceste concursuri stimulează creativitatea și încurajează talentul copiilor, pentru a crea momente memorabile pe scenă. 

 

Un aspect remarcabil, întâlnit doar la oamenii de mare valoare și doar în festivalurile de mare calitate este susținerea câștigătorului unei ediții, prin invitarea în recital, în ediția următoare, atingându-se, astfel, scopul asociației- promovarea excelenței. 

Ar putea fi o imagine cu 11 persoane, persoane dansând şi vioară

 

O alta caracteristică deosebită- nu este simțit un schimb de trofee între școlile de muzică. Toți copiii vin cu șanse egale și câștigă cel care livrează cea mai bună interpretare în momentul de pe scenă.

 

Competițiile sunt însuflețite de familia Stoian, Denisa și Viorel Stoian, împreună cu fiica lor, Viorela și prinde voce prin domnul Victor Mihalache, o prestanță remarcabilă, iar prezența lui ca prezentator în aceste festivaluri, de atâția ani, denotă nivelul înalt de calitate și omenie din aceste concursuri.

‘Volare’, care a avut loc la finalul lunii august, a avut drept câștigători:

  • Tiana Cilibiu- marele trofeu al festivalului
  • Anamaria Teodora Tanasă- trofeul secțiunii ‘Buletin de Volare’
  • Teodora Andreea Luncanu- trofeul secțiunii creație

Câștigătorii festivalului ‘Ziua Zâmbetului de Copil’, desfășurat în acest weekend sunt:

  • Beatrice Ecaterina Tcaciuc- marele trofeu al festivalului
  • Sara Natalia Târnoveanu- trofeul secțiunii de muzică ușoară
  • Analisa Golianu- trofeul secțiunii de muzică populară

 

Deși nu am fost pusă în situația de a participa la vreunul din aceste concursuri, observând starea de bine cu care sora mea se întoarce de fiecare dată acasă după ce cântă acolo, vă pot recomanda cu multă căldură aceste festivaluri.